Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

IS-extremisten ontvoeren christenen

3 christenen ontvoerd na bestorming kerk Irak

in Nieuws

Strijders van IS, voorheen ISIS, hebben in de Noord-Iraakse stad Mosoel een kerk bestormd en drie christenen ontvoerd. De aanval door de soennitische islamisten was gericht op een Syrisch-orthodoxe kerk, meldt het persbureau Iraq Press vandaag.

(imported body)

Duizenden christenen zijn reeds voor IS op de vlucht geslagen. Tot nu toe zijn het echter vooral sjiieten op wie zij het hebben gemunt. Gisteren werd bekend dat de extremisten meerdere moskeeën en graftombes van sjiitische heiligen verwoestten. Gematigde soennieten moeten het ook ontgelden. In Syrië werden acht van hen in de Syrische stad Aleppo gekruisigd.

Vorige week proclameerde ISIS het 'islamitisch kalifaat'. Als kalief, de leider van de wereldwijde moslimgemeenschap, werd Abu Bakr al-Baghdadi aangesteld. ISIS (Islamitische Staat in Irak en de Levant) veranderde daarop zijn naam in IS (Islamitische Staat).

Bron: RKK.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 december 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

13 november 2017