Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

IS-extremisten ontvoeren christenen

3 christenen ontvoerd na bestorming kerk Irak

in Nieuws

Strijders van IS, voorheen ISIS, hebben in de Noord-Iraakse stad Mosoel een kerk bestormd en drie christenen ontvoerd. De aanval door de soennitische islamisten was gericht op een Syrisch-orthodoxe kerk, meldt het persbureau Iraq Press vandaag.

(imported body)

Duizenden christenen zijn reeds voor IS op de vlucht geslagen. Tot nu toe zijn het echter vooral sjiieten op wie zij het hebben gemunt. Gisteren werd bekend dat de extremisten meerdere moskeeën en graftombes van sjiitische heiligen verwoestten. Gematigde soennieten moeten het ook ontgelden. In Syrië werden acht van hen in de Syrische stad Aleppo gekruisigd.

Vorige week proclameerde ISIS het 'islamitisch kalifaat'. Als kalief, de leider van de wereldwijde moslimgemeenschap, werd Abu Bakr al-Baghdadi aangesteld. ISIS (Islamitische Staat in Irak en de Levant) veranderde daarop zijn naam in IS (Islamitische Staat).

Bron: RKK.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Vader van 14-jarige scholier spreekt van godsdienstig motief

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Vier jaar na de aanslagen van 2013

christenvervolgi...
Succesvolle start 'Red Ahok'-petitie

Succesvolle start 'Red Ahok'-petitie

Duizenden handtekeningen stromen binnen

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans