Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Geen diensten meer in Baptistenkerk Gaza

"Onverantwoordelijk om samen te komen in de kerk door gevechten"

in Nieuws

Vanwege de gevechten in Gaza kan de kleine Baptistengemeente in Gaza geen kerkdiensten meer houden. Dat meldt de organisatie Open Doors op haar website. Tegenover de kerk en haar bibliotheek ligt een politiebureau dat al meerdere keren is beschoten.

Gevaarlijk
Baptistenpredikant Hanna Maher kan vele leden van de kerk niet bezoeken omdat dat te gevaarlijk is. De families die hij niet kan bezoeken probeert hij telefonisch te bemoedigen. Maher: “We overwogen om op zondag tijdens een staakt-het-vuren toch een kerkdienst te houden. Maar al snel werd er weer geschoten en was het onverantwoordelijk om samen te komen in de kerk.” Onderling houden de leden telefonisch contact en ook nodigen ze elkaar uit.

Voor sommige christenen komt het gevaar dichtbij. Een gezin werd vooraf door het Israëlische leger geïnformeerd om hun flatgebouw tijdelijk te verlaten omdat een aanval op een huis vlakbij was gepland.

Dakloos
Vanwege de oorlog hebben velen hun huis verloren of ze kunnen voorlopig niet terug naar hun huis. Een christen uit Gaza: “Als een flat van een flatgebouw beschadigd is, dan wordt vaak het hele gebouw gesloten omdat er instortingsgevaar is. Meer dan 160.000 mensen kunnen niet thuis wonen en komen naar Gaza-stad om bij familie te verblijven.”

Naast de Baptistenkerk zijn er twee andere kerken actief in de Gazastrook, de Grieks-Orthodoxe en Rooms-Katholieke Kerk. Beide kerken verwelkomen vluchtelingen uit gebieden die onder artillerievuur liggen. Er wonen ruim 1.500 christenen in Gaza. Ze zijn een echte minderheid tussen 1,7 miljoen moslims.

Bron: Open Doors 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’