Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

CNN maakt indrukwekkende samenvatting van nationale rouwdag

in Nieuws

Gisteren was heel Nederland in rouw. Met een minuut stilte, een rouwstoet, een stille tocht en de kerkdienst 'Verbonden in verdriet' werden de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne herdacht. De Amerikaanse nieuwszender CNN maakte daarvan een indrukwekkende samenvatting.

Donderdagavond 24 juli herhalen de christelijke omroepen ‘Verbonden in verdriet: een uur van bezinning en gebed’ om 22.45 uur op Nederland 2. Deze bijeenkomst werd gisteravond gehouden in de Sint Joriskerk in Amersfoort en werd georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Nederland om uitdrukking te geven aan het verdriet en de rouw die we allemaal voelen. Aanleiding is de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne, waarbij bijna 300 slachtoffers vielen.

‘Verbonden in verdriet’, donderdag 24 juli, 22.45 uur, uitgezonden door EO, IKON, KRO-NCRV, RKK en ZVK op Nederland 2Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe kon het zo misgaan tussen mijn broers en zussen?

Hoe kon het zo misgaan tussen mijn broers en zussen?

Conflicten maken rouwverwerking zwaarder

Jaap van der Meiden

gezin en...
Jo Tanis verloor haar moeder, broer en zussen in de rampnacht

Jo Tanis verloor haar moeder, broer en zussen in de rampnacht

‘Ik was 2,5 – en toch herinner ik me flarden’

Mirjam Hollebrandse

Doodziek kind vertelt dat God echt bestaat

Doodziek kind vertelt dat God echt bestaat

Hoe het leven van Natasja door haar zoon compleet verandert

christelijke...