Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'2013 was bijzonder slecht voor de godsdienstvrijheid'

in Nieuws

2013 was een bijzonder slecht jaar voor de godsdienstvrijheid. Dat blijkt uit het pas gepubliceerde jaarrapport van de Commissie voor godsdienstvrijheid van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. "Nooit eerder waren er zoveel landen waar religieuze minderheden worden vervolgd", aldus het rapport.

Het rapport stelt vast dat de christenen in Syrië en elders in het Midden-Oosten nog slechts een schaduw van zichzelf zijn. "Na drie jaar burgeroorlog zijn honderdduizenden het land ontvlucht om het geweld van zowel de regering als extremistische groepen te ontvluchten. In de Centraal-Afrikaanse Republiek heerst de wetteloosheid en in Bangui vielen minstens 700 doden bij sectair geweld tussen christenen en moslims. In Birma worden moslims vervolgd. In Bangladesh en Sri Lanka zijn hindoes het doelwit van de vervolging." Ook in Pakistan, Saudi-Arabië en Iran blijft de vervolging van religieuze minderheden aanhouden.

Met betrekking tot Europa wordt vooral verwezen naar het groeiende antisemitisme, dat onder meer via de sociale media sterk in de hand wordt gewerkt.


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans