Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Toch geen vrouw op vrijgemaakte kansel

in Christelijk Nieuws

Even leek het erop dat in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) binnenkort ook vrouwen predikant, ouderling of diaken mogen worden, maar de kerkelijke ambten blijven voorlopig toch exclusief voorbehouden aan mannen. Dat is de conclusie van de generale synode.

Even leek het erop dat in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) binnenkort ook vrouwen predikant, ouderling of diaken mogen worden, maar de kerkelijke ambten blijven voorlopig toch exclusief voorbehouden aan mannen.

Dat is de conclusie die de generale synode (algemene vergadering) van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt donderdag trok, meldt dagblad Trouw.

Vorig jaar kwam een speciale commissie nog vrijwel unaniem tot het oordeel dat het geen enkel probleem meer is om vrouwen dezelfde positie te geven als mannen. De afgelopen weken keerde echter het tij.

De apostel Paulus verordonneerde tweeduizend jaar geleden dat vrouwen geen leidinggevende taken mogen hebben in de christelijke gemeente. Aan die opvatting wensen de vrijgemaakten toch niet te tornen. Over op zijn vroegst drie jaar (dan is de volgende synode) staat het onderwerp weer op de agenda.

Bron: ANP/IKON

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons