Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

RKK belicht dialoog tussen moslims en christenen

in Nieuws

De rooms-katholieke omroep RKK komt deze zomer met een reportagereeks over de dialoog tussen moslims en christenen. De serie toont hoe deze interreligieuze dialoog in de praktijk werkt: in de samenleving, het onderwijs, bij jongeren, maar ook in het gezinsleven.

(imported body)

Hierbij komen verschillende projecten in België en Nederland aan bod. De serie start op 17 juni om 16.05 uur op Nederland 2 met een dubbele aflevering. Op 1 juli en 8 juli worden aflevering 3 en 4 uitgezonden om 16.30 uur. Hoofd RKK Leo Fijen: "Als er ergens een brug gebouwd kan worden tussen culturen, dan moet dat gebeuren tussen de gelovigen onderling, tussen moslims en christenen."

De serie duidt de kerkelijke leer maar laat ook in de praktijk zien hoe moslims en christenen samen komen. Fijen: "Als er ergens bemoedigende initiatieven zichtbaar worden, dan wordt dat geboren vanuit het gelovig hart van moslims en christenen. Als er ergens successen te melden zijn, dan beginnen die in de diaconale projecten die moslims en christenen met elkaar verbinden."

Bron: RKK

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

islam en... 4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

islam en... 30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

islam en... 18 mei 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’