Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Premier CAR: lever vrijwillig je vuurwapen in

in Nieuws

Iedereen in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) met een vuurwapen zou deze volgende week vrijwillig moeten inleveren. Dat was de strekking van een oproep die premier Andre Nzapayeke van de CAR deed in een televisietoespraak zondag. Op 8 juni zou de nationale inzamelactie moeten plaatsvinden.

(imported body)

De eerste minister deed zijn oproep aan het einde van drie dagen van nationale rouw. Die werden ingesteld na de bloedige slachting van woensdag in een kerk in hoofdstad Bangui, die werd aangericht door islamitische troepen. Daarbij vielen 17 doden.

Het is de vraag op de oproep succesvol zal zijn. In het straatarme Afrikaanse land is sinds vorig jaar sprake van een golf van geweld tussen christenen en moslims. Meer dan 900.000 burgers zijn gevlucht of van huis en haard verdreven. Er is al een vredesmacht van de Afrikaanse Unie van 5500 man in het land, evenals een 2000 man sterke Franse troepenmacht. Die hebben het geweld echter allerminst kunnen beteugelen.

 

Bron & foto: ANP

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...