Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus: maffiosi niet meer welkom in de kerk

Werk van maffiosi is volgens paus "de aanbidding van het kwaad''

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zaterdag expliciet aangegeven dat leden van georganiseerde misdaadgroeperingen niet meer welkom zijn in de kerk. Hij noemde hun werk "de aanbidding van het kwaad'' en zei dat mafiosi "zijn geëxcommuniceerd''.

De paus noemde met name de 'Ndrangheta, de Calabrese tak van de georganiseerde misdaad, in zijn afkeuring over de maffia. "Zij die ervoor kiezen om hun leven te leiden langs dit pad van het kwaad, zoals maffiosi doen, staan niet in verbinding met God'', zei de paus tijdens een mis voor tienduizenden toehoorders.

De kerk moet de krachten bundelen in de strijd tegen deze organisatie, zei de hoogste autoriteit van de rooms-katholieke kerk. "Ze vereren het kwade en minachten het goede. Onze kinderen vragen erom, onze jongeren vragen erom. Ze hebben hoop nodig en het geloof kan hierin een uitweg bieden.''

In 1993 nam de toenmalige paus, Johannes Paulus II, in eveneens ferme bewoordingen afstand van de Siciliaanse maffia.

 

Bron en foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

Gisteren
2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

Oecumenische olympiade zorgt voor goede relaties tussen kerken

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

De man achter de preek van prins Harry en Meghan Markle

29 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’