Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus: maffiosi niet meer welkom in de kerk

Werk van maffiosi is volgens paus "de aanbidding van het kwaad''

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zaterdag expliciet aangegeven dat leden van georganiseerde misdaadgroeperingen niet meer welkom zijn in de kerk. Hij noemde hun werk "de aanbidding van het kwaad'' en zei dat mafiosi "zijn geëxcommuniceerd''.

De paus noemde met name de 'Ndrangheta, de Calabrese tak van de georganiseerde misdaad, in zijn afkeuring over de maffia. "Zij die ervoor kiezen om hun leven te leiden langs dit pad van het kwaad, zoals maffiosi doen, staan niet in verbinding met God'', zei de paus tijdens een mis voor tienduizenden toehoorders.

De kerk moet de krachten bundelen in de strijd tegen deze organisatie, zei de hoogste autoriteit van de rooms-katholieke kerk. "Ze vereren het kwade en minachten het goede. Onze kinderen vragen erom, onze jongeren vragen erom. Ze hebben hoop nodig en het geloof kan hierin een uitweg bieden.''

In 1993 nam de toenmalige paus, Johannes Paulus II, in eveneens ferme bewoordingen afstand van de Siciliaanse maffia.

 

Bron en foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Pastoor Verkampen en de koffiekan

Pastoor Verkampen en de koffiekan

Blog van Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda

11 oktober 2018
Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale