Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus: macht financiële markten is ondraaglijk

in Christelijk Nieuws

"Wij kunnen niet meer toelaten dat de financiële markten de lotgevallen van de volkeren bepalen''. Dit heeft paus Franciscus maandag gezegd tijdens een bijeenkomst in het Vaticaan over gerechtigheid en vrede. "Weinigen varen wel bij financiële speculatie, terwijl velen de zware consequenties ervan ondergaan.'' Hij eiste met name een initiatief tegen de prijsopdrijvende wereldwijde speculatie met voedsel.

In aanwezigheid van het hoofd van de Anglicaanse Kerk, aartsbisschop Justin Welby van Canterbury, hekelde het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk tevens de "gesel van de mensenhandel en verschillende vormen van moderne slavernij'', aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons