Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus: eerste Europareis naar Albanië

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag bekendgemaakt dat hij op zijn eerste Europareis naar Albanië gaat. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk brengt op 21 september een bezoek aan Tirana, de hoofdstad van een van de armste landen in Europa.

Franciscus heeft sinds zijn verkiezing in maart vorig jaar twee internationale reizen gemaakt, naar Brazilië en het Midden-Oosten. In augustus staat Zuid-Korea op de planning, en in januari de Filipijnen.

De paus wil in Europa een land aanmoedigen dat lang heeft geleden onder de gevolgen van ideologieën uit het verleden.

Albanië werd na de Tweede Wereldoorlog communistisch. Oud-dictator Enver Hoxha riep het land in 1967 uit tot de eerste atheïstische staat. Moskeeën en kerken moesten hun deuren sluiten, imams en priesters werden opgepakt. Decennialang was het een van de meest geïsoleerde landen ter wereld. Het communisme viel in 1992. Paus Johannes Paulus II bezocht het land het jaar daarna.

Van de circa 3 miljoen Albanezen is ongeveer 10 procent rooms-katholiek en 60 procent islamitisch.

 

Bron & foto: ANP

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons