Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Niet bemiddelen, maar bidden

Wat brengt echte vrede in het Midden-Oosten?

in Geloven

Paus Franciscus bidt zondagavond, op eerste pinksterdag, met president Shimon Peres van Israël en de Palestijnse president Mahmoud Abbas voor vrede in het Midden-Oosten. Ook de geestelijk leider van de 300 miljoen orthodoxe christenen, patriarch Bartholomeüs van Constantinopel, neemt deel aan de bijeenkomst, die in de tuinen van het Vaticaan plaatsheeft.

Franciscus nodigde de twee presidenten eind mei uit tijdens zijn rondreis door het Midden-Oosten. Hij onderstreepte dat hij niet wil bemiddelen in het conflict, maar met Abbas en Peres over vrede wil praten ,,in religieuze zin''. Met het gezamenlijke gebed hoopt de paus bij te dragen aan een sfeer waarin de dialoog tussen Israël en de Palestijnen weer op gang komt.

Psalmen
Het Vaticaan publiceerde zaterdag het programma van de bijeenkomst. Daaruit blijkt dat een aantal psalmen wordt gelezen en dat een gebed wordt uitgesproken dat op Grote Verzoendag, voor joden de heiligste dag, wordt gebeden. Verder zijn er onder meer islamitische gebeden.

Aan het slot planten de deelnemers een olijfboom.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan