Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerkdiensten zondag eerder om wedstrijd van Oranje

in Nieuws

Twee kerken in Voorthuizen beginnen eerder aan hun kerkdienst vanwege het WK voetbal. Zo worden voetballiefhebbers niet gedwongen te kiezen tussen de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Mexico en de avonddienst, meldt Het Nederlands Dagblad.

(imported body)

De Nederlands Gereformeerde Kerk De Ontmoeting verplaatste de dienst, een jeugddienst, naar 15.00 uur. "In de voorbereiding was de eerste emotie: we gaan niet schuiven met de dienst. Maar de praktijk is dat heel veel jongeren dan gewoon niet komen. Die gaan de wedstrijd bekijken", zegt dominee Wieb Dijksterhuis.

Ook de Gereformeerde Kerk (PKN) in Voorthuizen vervroegt de dienst - toevallig ook een jeugddienst - om te voorkomen dat alleen ouderen in de kerk zitten. De dienst begint daar om 16.00 uur. De reacties uit zijn gemeente zijn positief.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Pastoor Verkampen en de koffiekan

Pastoor Verkampen en de koffiekan

Blog van Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda

11 oktober 2018
Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale