Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerkdiensten zondag eerder om wedstrijd van Oranje

in Nieuws

Twee kerken in Voorthuizen beginnen eerder aan hun kerkdienst vanwege het WK voetbal. Zo worden voetballiefhebbers niet gedwongen te kiezen tussen de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Mexico en de avonddienst, meldt Het Nederlands Dagblad.

(imported body)

De Nederlands Gereformeerde Kerk De Ontmoeting verplaatste de dienst, een jeugddienst, naar 15.00 uur. "In de voorbereiding was de eerste emotie: we gaan niet schuiven met de dienst. Maar de praktijk is dat heel veel jongeren dan gewoon niet komen. Die gaan de wedstrijd bekijken", zegt dominee Wieb Dijksterhuis.

Ook de Gereformeerde Kerk (PKN) in Voorthuizen vervroegt de dienst - toevallig ook een jeugddienst - om te voorkomen dat alleen ouderen in de kerk zitten. De dienst begint daar om 16.00 uur. De reacties uit zijn gemeente zijn positief.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale

Welkom in de kerk tijdens #LeTourUtrecht

Welkom in de kerk tijdens #LeTourUtrecht

Nederlandse kerken zetten deur open

geloof en sport
Een bijzondere dag voor christenen in Sotsji

Een bijzondere dag voor christenen in Sotsji

Vlak voor de Olympische Winterspelen konden christenen in Sotsji een mis bijwonen waarbij de nieuw gebouwde kerk werd ingezegend.

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans