Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Interreligieus gebed voor vrede op Eerste Pinksterdag

Willem Smouter: 'Iedereen kan meebidden in eigen taal'

in Nieuws

President Shimon Peres en president Mahmoud Abbas zullen zondag in het Vaticaan deelnemen aan een interreligieus gebed voor vrede.

Paus Franciscus heeft President Peres én de Palestijnse president Mahmoud Abbas uitgenodigd voor een samenzijn. Deze uitnodiging deed hij tijdens zijn bezoek vorige week aan Jordanië, Israël en de Palestijnse overheid.

Volgens een verklaring van de woordvoerder van Peres zullen Abbas, Peres, en Franciscus hierbij worden vergezeld door diverse joodse, christelijke en islamitische religieuze leiders.

Tijdens de ceremonie zullen er door geestelijken diverse teksten worden gelezen over vrede uit de Tenach, uit het Nieuwe Testament en uit de Koran. Paus Franciscus zal ook verschillende verzen voorlezen, samen met Peres en Abbas. De teksten zijn door hen gezamenlijk uitgekozen, speciaal voor deze ceremonie.

Willem Smouter "Het is natuurlijk heel bijzonder dat er een gebeds-ontmoeting tussen deze drie religieuze leiders plaatsvindt. Paus Fransiscus heeft Peres en Abbas uitgenodigd om te bidden voor vrede. Niets meer en niets minder. Ik vind dat wij als kerken in Nederland niet achter kunnen blijven, en dat wij in onze zondagse dienst ook ruimte moeten maken om te bidden voor vrede. Heel eenvoudig. God heeft geen verdere instructies nodig. Laten we op Eerste Pinksterdag ieder in onze eigen taal bidden voor de vrede van Jeruzalem."

Bron: TimeofIsrael.com/EO
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat is de betekenis van Pinksteren als je weinig van God ziet?

Wat is de betekenis van Pinksteren als je weinig van God ziet?

De '90 seconden' van dominee Baardmans

Dominee Baardmans

Wat betekent Pinksteren?

Wat betekent Pinksteren?

Wat de uitstorting van de heilige Geest voor christenen betekent

Zo ervaar je meer van de heilige Geest

Zo ervaar je meer van de heilige Geest

In de Bijbel val je van het ene wonder in het andere, maar waar is Gods Geest in ons leven?

Carianne Ros

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’