Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christoeza's: De mezoeza voor christenen

Henry Zabarsky bedenkt christelijke variant voor Joodse mezoeza

in Christelijk Nieuws

Henry Zabarsky, een Joodse man uit New York (VS) is begonnen met het maken van mezoeza's voor christenen: de zogenaamde Christoeza's. De nieuwe uitvinding is een plastic kruis waarop een christelijk gebed is gegraveerd. De bedoeling is dat de plastic kruisjes, net als in de Joodse tradities, aan de deurpost worden opgehangen.

Het idee werd door Zabarsky bedacht toen hij bij één van zijn cliënten op bezoek kwam, die het hele huis vol had hangen met foto's van Jeruzalem. 

De Christoeza is de christelijke versie van de joodse mezoeza. Dit is een stuk perkament met het "Shema Yisrael" gebed erop geschreven. De meeste joden hebben de mezoeza bij de voordeur hangen.

De plastic kruisjes zijn te koop in Amerika voor 20 dollar per stuk. Wanneer je een eigen gebed op het kruis je wilt betaal je 5 doller extra. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons