Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Braziliaanse gospelzangers op de bres voor kinderprostitutie

Kinderprostitutie serieus probleem in Brazilië tijdens WK voetbal

in Nieuws

Een aantal Braziliaanse gospelzangers hebben samen een lied gemaakt waarmee ze positie in nemen tegen kinderprostitutie. Het lied maakt deel uit van de christelijke campagne “Liberta-me, Brasil”, wat 'Bevrijd me, Brazilië' betekent. Achter deze actie staat Christian Broadcasting Networking(CBN) en Orphan's Promise.

Een van de grootste zorgen rondom het WK, is de schending van de mensenrechten en vooral de seksuele uitbuiting van kinderen. Een groep gospelzangers wil hier aandacht voor vragen en is bij elkaar gekomen om een lied op te nemen tegen kinderprostitutie.

Liberta-me
De campagne Liberta-me, Brasil wil een stem zijn voor de vele mensen, vooral vrouwen en kinderen, die in Brazilië in gevaar en (seksuele) onderdrukking leven. Het project bestaat niet alleen uit een lied, maar organiseert ook de activiteiten en biedt programma's rondom thema's als seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren, mensenhandel, kinderarbeid en 'gezonde gezinnen'.

Serieus probleem
Het WK begint donderdag en in 2016 zijn de Olympische Spelen ook in Brazilië. De kans is groot dat hierdoor de uitbuiting van vrouwen en kinderen zal toenemen. Kinderprostitutie is een serieus probleem in Brazilië, daarom heeft Liberte- me, Brasil het lied “Enxugue as Lágrimas” (Droog je tranen) geschreven om de kinderen een extra steuntje in de rug te geven.

Droog je tranen
De tekst  vertelt over kinderen die zich alleen voelen en opzoek zijn naar steun, ze vragen of de Vader de kinderen wil raken en bevrijden, of de Vader hun verdriet wil veranderen in blijdschap. Bekijk de song:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/VFTn-H1YJVk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Foto: Liberta-me, Brasil

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke muziek voor je hardloopsessie of workout

Christelijke muziek voor je hardloopsessie of workout

Loop achter Hem aan met deze 'beats for Christ'!

Joëlle Post

christelijke...
Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk
Sharon Kips te gast bij Andries

Sharon Kips te gast bij Andries

'Zowel met mijn stem als met mijn relatie met God is het goed gekomen'

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans