Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Aanval op kerk in noordoosten Nigeria

Extremisten Boko Haram doden negen mensen tijdens kerkdienst

in Nieuws

Bij een aanval op kerkgangers in het noordoosten van Nigeria zijn negen mensen gedood. Ooggetuigen zeiden maandag dat leden van de terreurgroep Boko Haram zondag op motorfietsen en met een auto naar de kerk in Attangara kwamen en tijdens de dienst het vuur openden.

(imported body)

Een plaatselijke burgerwacht heeft op de aanvallers geschoten en de achtervolging ingezet. Daarbij zouden vier aanvallers zijn gedood en drie gevangen genomen.

De extremisten van Boko Haram beroepen zich op de islam en terroriseren vanuit hun thuisbasis, de deelstaat Borno, grote delen van het land. In april overvielen ze een christelijke kostschool in het zuiden van Borno en ontvoerden ze meer dan 200 schoolmeisjes.


Foto: De wanhoop bij de familie van de ontvoerde Nigeriaanse meisjes is groot. Beluister hier het Dit is de Dag-item, waarin commentator Arend Jan Boekestijn vertelt hoe sociale media de Nigeriaanse overheid moeten aanzetten tot meer daadkracht. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

christenvervolging| Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

‘Allochtone christenen kunnen het in Nederland heel moeilijk hebben’

27 November 2018
'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Asia Bibi| 'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Moslims blijven oproepen haar te doden

16 November 2018