Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Aanval op kerk in noordoosten Nigeria

Extremisten Boko Haram doden negen mensen tijdens kerkdienst

in Nieuws

Bij een aanval op kerkgangers in het noordoosten van Nigeria zijn negen mensen gedood. Ooggetuigen zeiden maandag dat leden van de terreurgroep Boko Haram zondag op motorfietsen en met een auto naar de kerk in Attangara kwamen en tijdens de dienst het vuur openden.

(imported body)

Een plaatselijke burgerwacht heeft op de aanvallers geschoten en de achtervolging ingezet. Daarbij zouden vier aanvallers zijn gedood en drie gevangen genomen.

De extremisten van Boko Haram beroepen zich op de islam en terroriseren vanuit hun thuisbasis, de deelstaat Borno, grote delen van het land. In april overvielen ze een christelijke kostschool in het zuiden van Borno en ontvoerden ze meer dan 200 schoolmeisjes.


Foto: De wanhoop bij de familie van de ontvoerde Nigeriaanse meisjes is groot. Beluister hier het Dit is de Dag-item, waarin commentator Arend Jan Boekestijn vertelt hoe sociale media de Nigeriaanse overheid moeten aanzetten tot meer daadkracht. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Van schoolopdracht tot young adult boekenreeks

Joëlle Post

Gisteren
Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018