Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Syrische christenen verlaten massaal Aleppo

Op 3 juni vinden er presidentsverkiezingen plaats in Syrië

in Nieuws

Volgens de Armeens-katholieke aartsbisschop Boutros Marayati van Aleppo verlaten de christenen massaal de stad. "De afgelopen weken vond een exodus plaats van de christelijke families uit Aleppo. De gezinnen hebben gewacht op het einde van het schooljaar."

(imported body)

"Daarna zijn zij gevlucht naar de kuststreek en Libanon, waar het veiliger is", getuigde de aartsbisschop tegenover het katholieke persagentschap Fides. Volgens de kerkleider is het onzeker of zij ooit nog terugkeren.

Aartsbisschop Marayati onderstreept dat het beleg van de Syrische rebellen een hele hoge tol eist van de achtergebleven bevolking: "Sinds kort is de watertoevoer, die verschillende weken was onderbroken, dan wel hersteld, maar er is geen elektriciteit. De stad is bezet en de wijken waar de energiecentrales en de watertoevoer zich bevinden, staan onder controle van de rebellen. Die gebruiken de levering van water en elektriciteit als middel om te onderhandelen met de regering. Het doel van die onderhandelingen is onduidelijk. Wij blijven bij de bevolking, al begrijpen wij niet wat er allemaal rondom ons afspeelt."

Op 3 juni vinden er presidentsverkiezingen plaats in Syrië. Volgens aartsbisschop Marayati vrezen vele Syrische burgers dat dit tot een nieuwe golf van geweld zal leiden.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

'We willen deze vluchtelingen laten merken dat we ze niet vergeten'

vluchtelingen 5 april 2018
Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Makers documentaire ‘De deal’ roepen op tot actie

vluchtelingen 21 maart 2018
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus 14 maart 2018