Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Sudanese bevalt in dodencel

Meisje geboren in gevangenisziekenhuis

in Christelijk Nieuws

De zwangere vrouw die in Sudan ter dood is veroordeeld omdat ze zich tot het christendom had bekeerd, is bevallen van een kind. Mariam Yahya Ibrahim (27) heeft in het gevangenisziekenhuis het leven geschonken aan een meisje, maakte een van haar advocaten dinsdag bekend.

Het doodvonnis voor de vrouw is internationaal scherp veroordeeld. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans riep de Sudanese ambassadeur vorige week op het matje om zijn zorgen over te brengen. "Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging is een universeel mensenrecht. Sudan heeft de VN-verdragen waarin dat staat, ondertekend. En het staat zo in de eigen grondwet van Sudan", zei Timmermans.

Petitie tekenen
De Soedanese Meriam is donderdag 15 mei tot zweepslagen en de doodstraf veroordeeld omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan ‘overspel’ en ‘afvalligheid’. Amnesty opende een petitie om haar van de dood te redden.

Presentatrice Lieke van Lexmond wist gisteren veel mensen via Twitter te bewegen om de petitie te tekenen. Vanavond vertelt ze in Knevel & Van den Brink waarom de zaak haar zo raakt en wat ze nog meer gaat doen om de vrouw vrij te krijgen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons