Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Rooms-Katholieke kerk verlaat St. Willibrord kerk?

“Ik heb nooit de intentie gehad het gebouw te ontheiligen of te provoceren."

in Nieuws

Er is een kans dat de Rooms-Katholieke kerk de St. Willibrordkerk in Utrecht gaat verlaten. Dit alles nadat het theaterstuk 'De Uitvaart' opgevoerd werd in de kerk.

'De Uitvaart' is een satirische theaterstuk over de langzame 'dood' van kunst in de maatschappij. Het theaterstuk is geproduceerd door Dries Verhoeven. Hij vindt het ontzettend jammer dat het bisdom zich het theaterstuk zo aantrekt. Hij laat dan ook het volgende weten, via een brief: “Ik heb nooit de intentie gehad het gebouw te ontheiligen of gelovigen te provoceren.”

Bisdom

Het Bisdom laat in een reactie het volgende weten: “Alles wijst erop dat er tijdens de voorstelling zaken plaatsvinden waar wij niet achter staan. Er zullen daarom in de toekomst duidelijke afspraken gemaakt moeten worden met de verhuurder wat er in het gebouw gebeurt. Het bisdom heeft dan wat ons betreft het laatste woord.”

Kardinaal Eijk

Woensdag beslissen het bisdom en de parochie over de toekomst van de diensten in de St. Willibrordkerk.  Kardinaal Wim Eijk zal uiteindelijk uitspraak doen over de diensten in de St. Willibrord. Wanneer het bisdom besluit om geen diensten meer te houden in de Utrechtse kerk dan wordt zij officieel 'aan de eredienst ontrokken'. Dit zal dan voor de 2e keer zijn in 50 jaar. De kerk is al eens eerder ontwijd wegens terugloop van kerkbezoekers en de financiële situatie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’