Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Resten bouwwerk 'koning David' opgegraven

Eli Shukron heeft al 10 miljoen dollar uitgegeven voor de opgraving

in Christelijk Nieuws

In Israël is een archeologische vondst gedaan uit de tijd van het Oude Testament. De archeoloog Eli Shukron beweert dat hij in Jeruzalem resten heeft opgegraven van een bouwwerk dat door de Bijbelse koning David is veroverd.

(imported body)

In Israël is een archeologische vondst gedaan uit de tijd van het Oude Testament. De archeoloog Eli Shukron beweert dat hij in Jeruzalem resten heeft opgegraven van een bouwwerk dat door de Bijbelse koning David is veroverd. Vanaf dat moment zou koning David Jeruzalem benoemen tot hoofdstad van Israël, en werd het de meest heilige stad binnen het jodendom.

Shukron is al sinds 1995 bezig met de opgraving, die ongeveer 10 miljoen dollar heeft gekost. Het is niet ongewoon dat archeologen voor hun opgravingen de Bijbel als schatkaart gebruiken. Zo zijn er al eerder in het noorden van Israël bouwwerken gevonden uit de tijd van koning David.

Toch zijn archeologen verdeeld over dit soort Bijbelse opgravingen. Zo zouden sommige van hen dit soort opgravingen doen puur en alleen om het Bijbelse verhaal te bewijzen. Anderen verdenken de archeologen van een politieke agenda. Het bouwwerk van David is gevonden in Oost Jeruzalem, in het oude gedeelte van de stad waar tussen Israëli’s en Palestijnen veel om te doen is.

Veel gerespecteerde archeologen in Israël houden vol dat de opgraving veel overeenkomsten heeft met het Bijbelse verhaal. De opgraving is momenteel toegankelijk voor toeristen.


Bron: NPO Spirit
 
 
<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:41228336&type=urn&width=480&height=275&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="480" height="275"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons