Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus spreekt zich krachtig uit tegen antisemitisme

Paus veroordeelt de aanslag op het Joodse Museum in Brussel

in Nieuws

In zijn toespraak op de luchthaven van Tel Aviv sprak de paus zich krachtig uit tegen antisemitisme. Hij veroordeelde ten overstaan van Peres en Netanyahu de aanslag op het Joodse Museum in Brussel, die zaterdag aan drie mensen het leven heeft gekost. Netanyahu had eerder op de dag geklaagd dat geen enkele Europese leider hem na de aanslag had gebeld, met uitzondering van de Belgische premier Elio Di Rupo.

Paus Franciscus is zondagmiddag in Israël aangekomen, de derde etappe van zijn rondreis door het Midden-Oosten. Een helikopter van de Jordaanse luchtmacht bracht hem uit Bethlehem in de Palestijnse gebieden naar de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv.

Jeruzalem
De paus werd verwelkomd door president Shimon Peres (90), premier Benjamin Netanyahu en vertegenwoordigers van strijdkrachten, parlement en rechterlijke macht van de Joodse staat. De paus reist vervolgens naar Jeruzalem, op zo'n 8 kilometer van Bethlehem, waar hij net vandaan kwam. Israël claimt heel Jeruzalem als hoofdstad, maar de annexatie van Palestijns Oost-Jeruzalem wordt door de Heilige Stoel en de rest van de internationale gemeenschap niet erkend. Daarom is de paus om politieke redenen in Tel Aviv ontvangen.

De paus riep Israëli's en Palestijnen op om te kiezen voor de tweestatenoplossing om een einde te maken aan het lijden in het Midden-Oosten.

 

Bron: ANP / Foto:EPA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 november 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018