Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus spreekt zich krachtig uit tegen antisemitisme

Paus veroordeelt de aanslag op het Joodse Museum in Brussel

in Nieuws

In zijn toespraak op de luchthaven van Tel Aviv sprak de paus zich krachtig uit tegen antisemitisme. Hij veroordeelde ten overstaan van Peres en Netanyahu de aanslag op het Joodse Museum in Brussel, die zaterdag aan drie mensen het leven heeft gekost. Netanyahu had eerder op de dag geklaagd dat geen enkele Europese leider hem na de aanslag had gebeld, met uitzondering van de Belgische premier Elio Di Rupo.

Paus Franciscus is zondagmiddag in Israël aangekomen, de derde etappe van zijn rondreis door het Midden-Oosten. Een helikopter van de Jordaanse luchtmacht bracht hem uit Bethlehem in de Palestijnse gebieden naar de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv.

Jeruzalem
De paus werd verwelkomd door president Shimon Peres (90), premier Benjamin Netanyahu en vertegenwoordigers van strijdkrachten, parlement en rechterlijke macht van de Joodse staat. De paus reist vervolgens naar Jeruzalem, op zo'n 8 kilometer van Bethlehem, waar hij net vandaan kwam. Israël claimt heel Jeruzalem als hoofdstad, maar de annexatie van Palestijns Oost-Jeruzalem wordt door de Heilige Stoel en de rest van de internationale gemeenschap niet erkend. Daarom is de paus om politieke redenen in Tel Aviv ontvangen.

De paus riep Israëli's en Palestijnen op om te kiezen voor de tweestatenoplossing om een einde te maken aan het lijden in het Midden-Oosten.

 

Bron: ANP / Foto:EPA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan