Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus Paulus VI op 19 oktober zaligverklaard

in Nieuws

Paus Paulus VI zal op zondag 19 oktober worden zaligverklaard, zo heeft de Heilige Stoel bekendgemaakt. Het daarvoor vereiste wonder is een week geleden al erkend door de Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen: de onverklaarbare genezing van een ernstig ziek ongeboren kind in de Verenigde Staten in 2001.

Paulus VI, bij de burgerlijke stand geregistreerd als Giovanni Battista Montini, leidde de Rooms-Katholieke Kerk van 1963 tot 1978. Na de zaligverklaring wil Paus Franciscus vaart zetten achter zijn heiligverklaring, die al in juni 2015 zou kunnen plaatsvinden. Daarvoor moeten minstens twee wonderen aan de paus zijn toegeschreven.

Een zaligverklaring heeft een beperkte betekenis, maar een heilige heeft het betekenis voor de hele wereldkerk. Eind april zijn Paulus' voorganger Johannes XXIII en hun opvolger Johannes Paulus II heilig verklaard.

 

Bron & foto: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus 6 april 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’