Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus Paulus VI op 19 oktober zaligverklaard

in Nieuws

Paus Paulus VI zal op zondag 19 oktober worden zaligverklaard, zo heeft de Heilige Stoel bekendgemaakt. Het daarvoor vereiste wonder is een week geleden al erkend door de Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen: de onverklaarbare genezing van een ernstig ziek ongeboren kind in de Verenigde Staten in 2001.

Paulus VI, bij de burgerlijke stand geregistreerd als Giovanni Battista Montini, leidde de Rooms-Katholieke Kerk van 1963 tot 1978. Na de zaligverklaring wil Paus Franciscus vaart zetten achter zijn heiligverklaring, die al in juni 2015 zou kunnen plaatsvinden. Daarvoor moeten minstens twee wonderen aan de paus zijn toegeschreven.

Een zaligverklaring heeft een beperkte betekenis, maar een heilige heeft het betekenis voor de hele wereldkerk. Eind april zijn Paulus' voorganger Johannes XXIII en hun opvolger Johannes Paulus II heilig verklaard.

 

Bron & foto: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 november 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018