Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Namen ontvoerde Nigeriaanse meisjes bekend

Ontvoerde meisjes zijn voornamelijk christelijk

in Nieuws

Van de circa 270 ontvoerde meisjes zijn 180 namen bekend gemaakt door de Christelijke Associatie van Nigeria (CAN), meldt het Nederlands Dagblad.

Begin april zijn bijna 300 meisjes ontvoerd door de islamitische terreurbeweging Boko Harram. 30 meisjes wisten te ontsnappen, de andere circa 270 meisjes zijn nog steeds vermist. De meisjes die ontvoerd zijn, zijn voornamelijk christelijk. De school in Chibok, waar de 300 meisjes verbleven, was vermoedelijk het doelwit van Boko Haram om het grote aantal christenen, dat zegt CAN. Gisteren zijn wederom acht meisjes ontvoerd.

Vorige week meldde door Boko Haram dat de meisjes verkocht zullen worden als slavinnen aan rebellen van de terreurorganisatie. Veel van de meisjes zijn naar Tsjaad en Kameroen gebracht om daar uitgehuwelijkt te worden. De ontvoerders verkopen de meisjes voor omgerekend 12 euro, dit meldt NOS

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...