Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Meer christelijk bestuur in gemeenten

in Christelijk Nieuws

Het aantal gemeenten waar een christelijke partij met een of meer wethouders deelneemt aan het college, steeg na de raadsverkiezingen van maart dit jaar met 17 tot 290.

Dit blijkt uit een analyse van het Reformatorisch Dagblad naar de collegevorming in alle 380 gemeenten die in maart naar de stembus gingen. De krant schrijft daar zaterdag over.

Het aantal gemeenten waar geen CDA, ChristenUnie, SGP of een plaatselijke christelijke partij in het bestuur zit, daalde van 106 naar 89. De krant noemt het opmerkelijk dat christelijke partijen, ondanks de ontkerkelijking, de positie in de gemeentelijke besturen hebben verstevigd.

De CU won bij de verkiezingen van 19 maart 40 raadszetels en de afgelopen weken zestien wethouders. De SGP kreeg er achttien raadszetels bij, maar ook acht wethouders. De grootste christelijke partij, het CDA, verloor weliswaar 65 raadszetels, maar kreeg er in totaal 25 wethouders bij en komt zo op 304.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons