Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerk van 3,4 miljoen euro gesloopt

in Christelijk Nieuws

Kerk was pas in 2013 opgeleverd in het 'Jeruzalem van het Oosten'

Het robuuste gebouw is neergehaald in de stad Wenzhou (China) dat wordt beschouwd als het Jeruzalem van het Oosten vanwege de vele christenen die in de stad wonen. De Sanjiang kerk stond er nog maar een jaar want het gebouw werd in 2013 opgeleverd, schrijft CNN.

Volgens de christelijke bevolking staat de sloop symbool voor de oprukkende campagnes tegen religieuze organisaties. De lokale autoriteiten spreken dit tegen en verklaren dat de kerk is gesloopt vanwege de hoogte. De kerk was volgens hen 4 keer de toegestane grootte en daarom illegaal.

Het Provinciale Comité voor Etnische en Religieuze Aangelegenheden (CERA) van de regio Zhejiang meent echter dat er niet slechts sprake is het ‘uitroeien van illegale bouwwerken’. Het zou gaan om gerichte christenvervolging. Er zou ook een document circuleren dat illegale kruisen uit het straatbeeld moeten verdwijnen.

Hoewel China sinds 1949 officieel een atheïstische land is, groeit het aantal christenen. Het christendom is in China het tweede geloof van het land. Ruim 67 miljoen mensen waren in 2010 christelijk.

Bron: ANP/Het Goede Leven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons