Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerk in verval… of in verandering?

in Christelijk Nieuws

De EO organiseert op 13 mei een radiosymposium over dit onderwerp. Het symposium wordt gepresenteerd door Andries Knevel en Elsbeth Gruteke.

De trend lijkt namelijk overal hetzelfde: evangelische, gereformeerde en reformatorische kerken zien dat de kerkdiensten minder gevuld zijn. Sommige kerken voegen diensten samen, andere schrappen de middagdienst, weer andere krijgen de kerkenraad niet gevuld. Predikanten horen dat gemeenteleden de diensten niet meer inspirerend vinden en steeds vaker lopen die gemeenteleden warm voor allerlei interessante christelijke activiteiten buiten de eigen gemeente.

Wat is er aan de hand? Brokkelen robuuste kerkelijke gemeenschappen nu zomaar af? Is dit het begin van een nieuwe golf kerkverlating? Of ontstaan er tegelijkertijd nieuwe vormen van gemeenschap, inzet en betrokkenheid? Zoeken christenen naar noodzakelijke aanpassing aan de cultuur met behoud van het goede? Is de kerk in verval... of in verandering?
 
'Kerk in verval... of in verandering?' is een EO radiosymposium onder leiding van Andries Knevel en Elsbeth Gruteke met onder andere Piet Vergunst, Wim Dekker, Joop Gankema, Rudolf Setz, Oeds Blok, Reinier Sonneveld, Bas van der Graaf en vele anderen.

Helaas zijn er geen kaarten meer beschikbaar voor het symposium. U kunt het symposium wel live op internet volgen op dinsdag 13 mei van 15:30 - 18:30 via eo.nl/geloven . Ook kunt u luisteren via de radiostream op Radio Religiosa

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons