Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerk bezorgd door antichristelijke graffiti

Hij bezoekt Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem.

in Nieuws

De Rooms Katholieke Kerk in Israël is bezorgd om de reis van Paus Fransiscus I naar het Midden-Oosten. Paus Fransiscus bezoekt Israël eind mei, maar de kerk maakt zich zorgen over de dreigementen vanuit de Joods extremistische hoek.

Enkele weken voor de reis van paus Franciscus naar het Midden-Oosten maakt de Rooms-Katholieke Kerk in het gebied zich zorgen over dreigementen die waarschijnlijk uit extremistische Joodse hoek komen. Maandag stond 'Dood aan Palestijnen en christenen en al degenen die Israël haten' geklad op een zuil van het bisschoppelijk bureau in het Notre Dame-centrum in Oost-Jeruzalem.

Vermoedelijk zitten extremistische Joden die vinden dat kerkelijke en Palestijnse goederen eigendom van Israël behoren te zijn, achter de bekladding. Het centrum is eigendom van het Vaticaan. De extremisten hebben de afgelopen jaren 'prijskaartjes' aangebracht op moskeeën, huizen van Palestijnen en christelijke kloosters op de bezette Westelijke Jordaanoever en het door Israël geannexeerde Oost-Jeruzalem.

De rooms-katholieke bisschoppen zijn 'zeer bezorgd over het gebrek aan veiligheid' voor gebouwen van christenen en verwijten de politiek te weinig ertegen te ondernemen. De Israëlische minister van Defensie, Moshe Yaalon, heeft de 'prijskaartjesacties' als terrorisme bestempeld. Hij heeft toegezegd de maatregelen om ze tegen te gaan op te voeren.

De paus is van 24 tot en met 26 mei in het Midden-Oosten. Hij bezoekt Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem en zal in het Notre Dame-centrum de Israëlische premier Benjamin Netanyahu spreken. Hij heeft evenals zijn voorgangers Johannes Paulus II en Benedictus XVI vriendschappelijke betrekkingen met de joodse religieuze leiders opgebouwd.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 november 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018