Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

God is terug in de Lage Landen!

"Zo waarlijk helpe mij God almachtig"

in Mediatips

Naar aanleiding van de viering van '200 jaar Koninkrijk' presenteert Ernst Daniël Smid vier nieuwe afleveringen van 'God in de Lage Landen'. De afleveringen zijn vanaf 14 juni wekelijks te zien op Nederland twee.

De serie van 4 bestaat uit kleurrijke verhalen over onze vorsten en vorstinnen en hun tegenspelers. Het Koninkrijk der Nederlanden begint in een periode waarin de meeste vorsten juist hun macht zien afbrokkelen. Er zijn conflicten tussen het staatshoofd, de macht van het volk en de invloed van de kerk. Kortom, “God, Nederland en Oranje”. Wat stelt dat drievoudige snoer eigenlijk voor in 200 jaar Koninkrijk?

God in de Lage Landen is vanaf 14 juni wekelijks te zien op Nederland 2 (20:25 uur).

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Koken met Sharon de Miranda nu ook via Google Assistent

Koken met Sharon de Miranda nu ook via Google Assistent

BinnensteBuiten, iedere werkdag, 18.45 uur, NPO 2

Bart van Delen

Gisteren
Zembla spoort opdrachtgever moord IKON-journalisten op

Zembla spoort opdrachtgever moord IKON-journalisten op

Maandag, 20.55 uur, NPO 2

24 september 2018
Eindelijk in gesprek over Joodse familiegeschiedenis?

Eindelijk in gesprek over Joodse familiegeschiedenis?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 39)

Bart van Delen

24 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan