Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

God is terug in de Lage Landen!

"Zo waarlijk helpe mij God almachtig"

in Mediatips

Naar aanleiding van de viering van '200 jaar Koninkrijk' presenteert Ernst Daniël Smid vier nieuwe afleveringen van 'God in de Lage Landen'. De afleveringen zijn vanaf 14 juni wekelijks te zien op Nederland twee.

De serie van 4 bestaat uit kleurrijke verhalen over onze vorsten en vorstinnen en hun tegenspelers. Het Koninkrijk der Nederlanden begint in een periode waarin de meeste vorsten juist hun macht zien afbrokkelen. Er zijn conflicten tussen het staatshoofd, de macht van het volk en de invloed van de kerk. Kortom, “God, Nederland en Oranje”. Wat stelt dat drievoudige snoer eigenlijk voor in 200 jaar Koninkrijk?

God in de Lage Landen is vanaf 14 juni wekelijks te zien op Nederland 2 (20:25 uur).

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Typhoon in Amerika: 'American Footbal is nu een beladen sport'

Typhoon in Amerika: 'American Footbal is nu een beladen sport'

Iedere donderdag, 21.45 uur, NPO 3

christelijke... 5 uur geleden
'Hoe een oud bureautje levens voorgoed veranderde...'

'Hoe een oud bureautje levens voorgoed veranderde...'

Woensdag in 'Langs de Lijn En Omstreken', 20.30 uur, NPO Radio 1

Bart van Delen

'Fred van Leer: Alles uit de kast', make-over met een boodschap

'Fred van Leer: Alles uit de kast', make-over met een boodschap

Iedere dinsdag, 20.30 uur, TLC

Bart van Delen

christelijke... 24 april 2018