Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

God is terug in de Lage Landen!

"Zo waarlijk helpe mij God almachtig"

in Mediatips

Naar aanleiding van de viering van '200 jaar Koninkrijk' presenteert Ernst Daniël Smid vier nieuwe afleveringen van 'God in de Lage Landen'. De afleveringen zijn vanaf 14 juni wekelijks te zien op Nederland twee.

De serie van 4 bestaat uit kleurrijke verhalen over onze vorsten en vorstinnen en hun tegenspelers. Het Koninkrijk der Nederlanden begint in een periode waarin de meeste vorsten juist hun macht zien afbrokkelen. Er zijn conflicten tussen het staatshoofd, de macht van het volk en de invloed van de kerk. Kortom, “God, Nederland en Oranje”. Wat stelt dat drievoudige snoer eigenlijk voor in 200 jaar Koninkrijk?

God in de Lage Landen is vanaf 14 juni wekelijks te zien op Nederland 2 (20:25 uur).

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Quiz: Ken jij deze EO-presentatoren (nog)?

Quiz: Ken jij deze EO-presentatoren (nog)?

Doe mee en deel je score!

Welk gezin laat zijn Italiaanse droom uitkomen?

Welk gezin laat zijn Italiaanse droom uitkomen?

Iedere maandag, 21.30 uur, RTL 4

'Tweestrijd' genomineerd voor Gouden Roos

'Tweestrijd' genomineerd voor Gouden Roos

EO-programma zette ontmoeting tussen suïcidale en terminale jongeren centraal

christelijke... 13 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’