Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Eigentijdse cursus voor organisten en pianisten

in Mediatips

In september gaat in Amersfoort de Praktijkcursus 'Muziek in de Kerk' van start. Deze praktische cursus helpt kerkmuzikanten om te gaan met de steeds diverser wordende muziek in erediensten.

(imported body)

Gedurende het jaar zijn er tien cursusdagen, waarop cursisten op hun eigen niveau aan de slag gaan met diverse muziekstijlen. Dit alles onder begeleiding van organist en cantor Harry van Wijk.

De afgelopen jaren is het landschap van de kerkmuziek steeds gevarieerder geworden. In veel kerken heeft naast het orgel ook de piano zijn intrede gedaan. Psalmen en traditionele kerkliederen worden steeds meer gecombineerd met moderne opwekkingsmuziek. De Praktijkcursus 'Muziek in de Kerk' speelt in op deze diversiteit en is bestemd voor organisten en pianisten die regelmatig een eredienst begeleiden.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn het spelen van voorspelen, begeleidingen en liedvariaties van liederen in diverse stijlen. Ook komt de opbouw van de liturgie aan bod, en de rol van organisten en pianisten daarin. Er zijn drie gezamenlijke cursusdata, daarna gaan de cursisten verder in kleinere groepjes, en is er meer aandacht voor de verschillende niveaus.

Lees verder bij GKv

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk
Sharon Kips te gast bij Andries

Sharon Kips te gast bij Andries

'Zowel met mijn stem als met mijn relatie met God is het goed gekomen'

christelijke...
Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans