Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dringende oproep paus voor vrede Syrië

in Nieuws

Paus Franciscus heeft dit weekeinde aan de oever van de Jordaan een dringende oproep gedaan voor vrede in Syrië. Hij riep op tot gebed voor de slachtoffers van de burgeroorlog. De paus is in Jordanië voor een 3-daagse reis door het Midden-Oosten.

"Moge het geweld ophouden en het humanitaire recht gerespecteerd worden, zodat de noodlijdende bevolking hulp gegarandeerd wordt", zei de paus nabij de plek waar mogelijk Jezus gedoopt is. "Wie verkoopt en produceert de wapens, waarmee onschuldigen gedood worden?", vroeg hij zich af.

Het is niet de eerste keer dat paus Franciscus zich uitspreekt over Syrië. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft al meerdere keren gepleit voor vreedzame onderhandelingen en riep de internationale gemeenschap op bij te staan.

Paus Franciscus zette zondagochtend zijn reis voort in Palestina. In Bethlehem ging hij langs bij de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Dezelfde dag bracht de paus nog een bezoek aan Israël, waar strenge veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Het programma van zondag was het gevoeligste punt van de reis vanwege de spanningen tussen Israël en Palestina.

 

Bron & foto: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Vijf jaar paus Franciscus aan het roer

Vijf jaar paus Franciscus aan het roer

‘Zelfs mijn protestantse vrienden hebben een glimlach voor hem over’

paus
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans