Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Conchita krijgt schuld van overstromingen in Balkan

Servisch Orthodoxe Kerk ziet overstromingen van als straf van God

in Christelijk Nieuws

De overstromingen in de Balkan die tientallen mensenlevens eisten en tienduizenden mensen op de vlucht dreven, waren een straf van God nadat Conchita Wurst het Eurovisiesongfestival had gewonnen. Dat stellen patriarch Irinej en kopstukken van de Servisch Orthodoxe Kerk.

(imported body)

God zou de vloed hebben gezonden als "goddelijke straf voor hun zonden", verwees hij naar de scene van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. "God wast de Servische zonden af", stelde hij.

Enkele dagen eerder hadden collega's uit Montenegro eenzelfde boodschap de wereld ingestuurd. De overstromingen zijn "geen toeval maar een waarschuwing". De regenval was een teken dat mensen de 'Jezus-achtige figuur' moesten afwijzen. Onduidelijk is wel of bisschop Amfilohije Conchita Wurst, met baard en lang haar, direct koppelde aan Jezus of dat het hem meer om de aanbidding van Conchita ging.

Eerder al had de Russische orthodoxe kerk in scherpe bewoordingen gereageerd op het optreden van Wurst.

Lees verder: Zijn rampen een straf van God?

Bron: ANP

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons