Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vergeving redt terdoodveroordeelde man

in Geloven

Vorige week is in Iran een man gered van de dood dankzij de vergevingsgezinde houding van de familie van het slachtoffer. Balal Abdullah werd ter dood gesteld, omdat hij een 18-jarige jongen vermoord heeft, zo meldt Christian Post.

Het 18-jarige slachtoffer was met zijn vrienden op stap toen Abdullah hem aanviel. Het slachtoffer vocht terug, maar werd kort hierna doodgestoken met een keukenmes. Voor deze misdaad kreeg Abdullah de doodstraf opgelegd en die zou vorige week in uitvoering gebracht worden.

Strop
Abdullah stond al met de strop om zijn nek, toen de moeder van het slachtoffer hem in het gezicht sloeg en hem vertelde dat zij en haar man hem vergeven hadden. Tijdens de executie waren er veel omstanders, waaronder de familie van Abdullah. Zijn familie was compleet verrast door de bijzondere daad van vergeving en vloog de moeder van het slachtoffer met blijdschap en dankbaarheid om de nek.

“Drie dagen gelden kreeg mijn vrouw een droom waar mijn oudste zoon in voorkwam. Hij vertelde haar dat hij en zijn jongere broertje in een goede plaats zijn en dat ze geen vergelding moest plegen. Dit bracht ons beiden aan het denken tot aan de dag van de executie,” zo meldt de vader van het slachtoffer.

Blijven leven
In Iran heeft de familie van het slachtoffer het recht om te bepalen of diegene sterft of blijft leven. Nu de familie gekozen heeft voor vergeving, blijft Abdullah in de gevangenis.

Iran ligt de laatste jaren flink onder vuur, om haar hoge aantal executies. Zij staat op de tweede plaats wereldwijd waar de meeste mensen ter dood worden gesteld per jaar. V.N. Secretaris-Generaal Ban Ki-moon heeft een oproep gedaan om de situatie te verbeteren.


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Kerk Leeuwarden biedt inbreker helpende hand

Kerk Leeuwarden biedt inbreker helpende hand

‘Als je dan zo’n man ziet, kun je maar één ding doen’

Mirjam Hollebrandse

kerk
Amerikaan ontkomt op de valreep aan doodstraf

Amerikaan ontkomt op de valreep aan doodstraf

Zoon wilde vader vermoorden; vader vecht voor gratie

Miriam Duijf

vergeving
Vergeving voor man die in Charlottesville vrouw doodreed

Vergeving voor man die in Charlottesville vrouw doodreed

‘Ik denk gewoon aan wat de Heer aan het kruis zei’

rouwverwerking

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans