Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus stuurt hoge afgezant naar Roermond

in Nieuws

De staatssecretaris van het Vaticaan, kardinaal Pietro Parolin, komt in mei naar Roermond om priester Bert van Megen tot bisschop te wijden. De kardinaal-staatssecretaris is de eerste medewerker van de paus op het gebied van diplomatieke en politieke activiteiten. Dat maakte de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland woensdag bekend.

Van Megen wordt nuntius (ambassadeur) van de Heilige Stoel in Soedan en daarbij hoort de titel aartsbisschop. De bisschopswijding van een nuntius heeft vrijwel altijd in Rome plaats, maar is ditmaal in Roermond zodat de familie van Van Megen aanwezig kan zijn. De 52-jarige Van Megen is de enige Nederlander in diplomatieke dienst van het Vaticaan.

De wijding is op 17 mei in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Voor de feestelijke bijeenkomst zijn bisschoppen uit de hele wereld uitgenodigd.

 

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Pieter is priester en deelnemer van populair tv-programma

Tirza van der Graaf

katholieke kerk
Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Duck-fan en cultuurtheoloog Frank Bosman is aangenaam verrast

Gert-Jan Schaap

kerk
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans