Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Pater Frans herdacht in Nederlandse kerken

Dood van Frans van der Lugt schokt Nederlandse kerken

in Nieuws

In veel Nederlandse katholieke kerken wordt komend weekend stilgestaan bij de dood van pater Frans van der Lugt. De pater-jezuïet werd maandagochtend doodgeschoten bij zijn klooster in de belegerde Syrische stad Homs. In veel parochies zal voor hem worden gebeden, zo liet de Rooms-Katholieke Kerk Nederland woensdag weten.

(imported body)

In Amsterdam wordt vrijdagavond, tijdens de Avond van de Martelaren, een mis voor hem opgedragen in de Nicolaasbasiliek. Daarbij zullen vijf Nederlandse bisschoppen zijn en ook de koptisch-orthodoxe bisschop Baramousy.

In Homs werd woensdag een herdenkingsmis voor pater Frans gehouden. Dat gebeurde in een klooster in het niet-bezette deel van de Syrische stad. Dat heeft secretaris Jan Stuyt van de Nederlands-Vlaamse provincie van de Orde der Jezuïeten gezegd. Van der Lugt woonde in een klooster in het deel van Homs dat wel is bezet.

Volgens het Duitse persbureau DPA is Van der Lugt dinsdag begraven op het terrein van zijn klooster. Stuyt kon dat niet bevestigen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

‘Ideologische invasie’ Russisch-Orthodoxe Kerk stuit op protest

Gert-Jan Schaap

kerk 16 maart 2018
‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

Prikkelende vraag van cultuurtheoloog Frank Bosman

Mirjam Hollebrandse

ethisch dilemma 22 februari 2018