Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Pater Frans herdacht in Nederlandse kerken

Dood van Frans van der Lugt schokt Nederlandse kerken

in Nieuws

In veel Nederlandse katholieke kerken wordt komend weekend stilgestaan bij de dood van pater Frans van der Lugt. De pater-jezuïet werd maandagochtend doodgeschoten bij zijn klooster in de belegerde Syrische stad Homs. In veel parochies zal voor hem worden gebeden, zo liet de Rooms-Katholieke Kerk Nederland woensdag weten.

(imported body)

In Amsterdam wordt vrijdagavond, tijdens de Avond van de Martelaren, een mis voor hem opgedragen in de Nicolaasbasiliek. Daarbij zullen vijf Nederlandse bisschoppen zijn en ook de koptisch-orthodoxe bisschop Baramousy.

In Homs werd woensdag een herdenkingsmis voor pater Frans gehouden. Dat gebeurde in een klooster in het niet-bezette deel van de Syrische stad. Dat heeft secretaris Jan Stuyt van de Nederlands-Vlaamse provincie van de Orde der Jezuïeten gezegd. Van der Lugt woonde in een klooster in het deel van Homs dat wel is bezet.

Volgens het Duitse persbureau DPA is Van der Lugt dinsdag begraven op het terrein van zijn klooster. Stuyt kon dat niet bevestigen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Religie en zingeving doen er wél toe

Religie en zingeving doen er wél toe

Hoe de seculiere NPO achter de feiten aanloopt

Rachèl Koopman

7 juli 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018
Nieuwe online cursus over religie en geweld

Nieuwe online cursus over religie en geweld

Wat is de relatie tussen geloof en geweld?

9 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan