Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Mechteld Jansen nieuwe rector PThU

Eerste vrouwelijke rector voor theologische universiteit

in Nieuws

Prof. dr. Mechteld Jansen is benoemd tot rector en voorzitter college van bestuur van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) te Amsterdam en Groningen. Dit maakt de raad van toezicht van de PThU vandaag bekend.

(imported body)

Voor het eerst in de geschiedenis van de theologische universiteit is hiermee een vrouwelijke rector, tevens voorzitter van het College van Bestuur. 

Als theologische universiteit vindt de PThU stevige verankering van theologie in de samenleving zeer belangrijk en kiest zij nadrukkelijk voor geëngageerde wetenschappelijke, toekomstgerichte theologiebeoefening. Daarbij wordt het kader gevormd door actuele kerkelijke en maatschappelijke relevantie, grondige kennis en verwerking van de bronnen en respect voor de traditie.

De PThU richt zich op studenten die stevige academisch vorming en een goede beroepsopleiding willen combineren. Met de benoeming van Mechteld Jansen 'is deze verankering en keuze geborgd naar de toekomst toe', aldus de PThU. Mechteld Jansen staat bekend om haar daadkracht en haar vermogen van het leggen van verbindingen.

Jansen: "Verbinding is mijn kracht, maar ik houd niet van slappe compromissen. Om echte verbinding tot stand te brengen moet je doorvragen tot op het bot. Dat geldt de verbinding tussen groeperingen in de kerk en in de samenleving, tussen culturen en religies."


Bron: PThU

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

‘Ideologische invasie’ Russisch-Orthodoxe Kerk stuit op protest

Gert-Jan Schaap

kerk
‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

Prikkelende vraag van cultuurtheoloog Frank Bosman

Mirjam Hollebrandse

ethisch dilemma
Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Religieuze diversiteit vooral in de grote steden

Willem Bikker

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans