Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Laatste Avondmaal verbindt daklozen met The Passion

in Mediatips

Dakloze Groningers figureren in Laatste Avondmaal

Groningse daklozen figureerden deze week in een fotoshoot gebasseerd op de beroemde fresco van Leonardo da Vinci waarin het laatste avondmaal van Jezus wordt uitgebeeld.

Deze fotoshoot werd gemaakt in het kader van het evenement The Passion dat op donderdag 17 april in Groningen plaatsvindt en live wordt uitgezonden op Nederland 1. Ook vrijwilligers van oecumenisch diaconaal pastoraal centrum de Open Hof werkten mee aan de fotoreportage.

Gerhard Ter Beek, directeur van de Open Hof: "Doel van deze fotoshoot was om daklozen te betrekken bij het verhaal van het laatste avondmaal. Maar ook om het verhaal van The Passion te betrekken bij de wereld van daklozen. Er is voor gekozen om het samen te doen met vrijwilligers van de Open Hof. Het 'Laatste Avondmaal' heeft niet het exclusieve recht voor een bepaalde groep. Daarnaast vinden wij het in de Open Hof erg belangrijk dat bezoekers en vrijwilligers samen een project maken om meer op elkaar betrokken te raken, dan alleen als vrijwilliger of als bezoeker."

De foto’s zijn gemaakt in de Oude Suikerfabriek in Groningen. De foto’s zijn gemaakt door Andries de la Lande Cremer (www.delalandecremer.nl).

The Passion is gratis bij te wonen op donderdag 17 april a.s. Voor meer informatie: The Passion Groningen

Bron: PKN.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Fans onthullen castleden The Passion 2018

Fans onthullen castleden The Passion 2018

Cast woensdagavond om 23.00 uur te zien bij Jinek op NPO 1

The Passion
Gezocht: figuranten voor The Passion

Gezocht: figuranten voor The Passion

Speel mee in spectaculair evenement

The Passion
Gratis lespakketten rondom The Passion

Gratis lespakketten rondom The Passion

'Passie voor Pasen'

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips