Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christelijke pelgrims vragen vlottere toegang tot Jeruzalem

in Geloven

Een groep christenen dringt er bij de Israëlische overheid op aan om in de Goede Week en met Pasen de controle aan de checkpoints te versoepelen. Dat moet alle pelgrims de kans bieden om op een fatsoenlijke manier de paasvieringen bij te wonen.

(imported body)

Een groep christenen dringt er bij de Israëlische overheid op aan om in de Goede Week en met Pasen de controle aan de checkpoints te versoepelen.

Dat moet alle pelgrims de kans bieden om op een fatsoenlijke manier de paasvieringen bij te wonen en verhinderen dat gelovigen ontmoedigd worden om er aanwezig te zijn. De Israëlische overheid onderstreept dat de scherpe controles nodig zijn om de veiligheid te garanderen en de orde te handhaven.

Het protest richt zich tegen de scherpe veiligheidsmaatregelen van de Israëlische politie in Jeruzalem. In de verklaring van de christenen staat: 'De vieringen vlakbij de kerk van het Heilige Graf en in de christelijke wijk vinden plaats volgens plaatselijke tradities en een erfenis die honderden jaren teruggaat. Door de eeuwen heen heeft geen enkele macht die Jeruzalem bestuurde getracht om de traditionele vieringen en gebruiken te verstoren.'

Vorig jaar echter waren er echter ernstige moeilijkheden voor gelovigen om de processie van Goede Vrijdag en de plechtigheid van het Heilige Vuur, die voor orthodoxe gelovigen heel belangrijk is, bij te wonen. De oproep moet beletten dat die moeilijkheden zich opnieuw voordoen. 

Mgr. William Shomali, de hulpbisschop van het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem, benadrukt dat elke christen het recht heeft om te kunnen bidden in de Heilig Grafkerk en om die ongehinderd te bezoeken.

Bron: Kerknet

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!

‘Tel Israël’: nieuw stripboek over 70 jaar Israël

‘Tel Israël’: nieuw stripboek over 70 jaar Israël

'Stripverhaal vindt hopelijk zijn weg in het onderwijs'

Bart van Delen

christelijke... 29 juni 2018
Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Dokter: 'Ik zie geen baby uit Gaza, ik zie een kind'

christelijke... 27 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’