Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Arameeërs vragen hulp Nederland

in Christelijk Nieuws

De Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM) roept de Nederlandse regering op politieke druk uit te oefenen op de Syrische oppositie.

Er moet een onvoorwaardelijke vrijlating van de ontvoerde bisschoppen worden geëist. 

Het is een jaar geleden dat de Syrische-Orthodoxe aartsbisschop Mor Gregorios Yohanna Ibrahim en zijn Grieks-Orthodoxe collega Boulos Yazigi werden ontvoerd door islamitische rebellen in Aleppo. Dat gebeurde in de noordelijke provincie Aleppo, die door het oppositionele Vrije Syrische Leger wordt beheerst. Verschillende pogingen de bisschoppen vrij te krijgen zijn tot nu toe zonder succes gebleven. Een jaar later ontbreekt van beide bisschoppen nog elk spoor. Ook zijn er geen levenstekenen ontvangen.

Lees verder op ND.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons