Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Zweedse leider van megakerk wordt katholiek

Ekman ziet toekomst binnen Katholieke Kerk

in Nieuws

Ulf Ekman, de leider van een Zweedse megakerk, sloeg dit weekend zijn volgelingen met verbazing toen hij zijn overstap naar de katholieke Kerk bekendmaakte.

(imported body)

De Zweedse predikant richtte in 1983 in de stad Upsalla de gemeenschap van 'Woord van Leven' op, die onder zijn leiding uitgroeide tot een megakerk.

De charismatische predikant maakte faam met zijn letterlijke interpretatie van de Bijbel en groeide uit tot een bekende persoonlijkheid in zijn land. Zijn bijbelschool was een van de belangrijkste van Scandinavië. Ook werkte Ekman nauw samen met voorganger Aleksej Ledyaev en zijn 'New Generation Church'. Het aantal mensen dat, voornamelijk in de voormalige Sovjet-Unie, door deze samenwerking zijn bereikt met het goede nieuws wordt geschat tussen de 250.000 en 500.000. Ekman's eigen kerkgemeenschap in Upsalla telt 3.300 leden en wordt wekelijks door meer dan 1.000 gelovigen bezocht. 

Zondag, 30 jaar na de start van de Megakerk, maakte Ekman bekend dat hij en zijn vrouw door gebed en studie van de Bijbel en de theologie tot het inzicht zijn gekomen dat hun toekomst in de katholieke kerk ligt. Volgens Zweedse media speelde de vriendschap met charismatische katholieken daarbij een doorslaggevende rol.

Bron: Kerknet
Foto: Ulf Ekman Ministries 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Pieter is priester en deelnemer van populair tv-programma

Tirza van der Graaf

katholieke kerk
Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Duck-fan en cultuurtheoloog Frank Bosman is aangenaam verrast

Gert-Jan Schaap

kerk
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans