Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Wereldjongerendagen 2016 in Krakau

in Mediatips

Het Staatssecretariaat van het Vaticaan heeft de officiële datum van de volgende editie van de Wereldjongerendagen in de Poolse stad Krakau bekendgemaakt. De Wereldjongerendagen zullen plaatsvinden van 26 tot 31 juli 2016.

Kardinaal Stanislaw Dziwisz, de voormalige persoonlijke secretaris van paus Joannes Paulus II en de huidige aartsbisschop van Krakau, en de Poolse aartsbisschop Damian Andrzej Muskus stelden tegelijk ook het programma van deze volgende editie van de Wereldjongerendagen voor.

Meer dan een miljoen pelgrims uit de hele wereld worden die maandagmorgen verwacht in Krakau. Dinsdag heeft een jongerenfestival en de officiële opening van het evenement plaats. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn er catechesen in de verschillende taalgroepen.

Paus Franciscus sluit zich donderdag tijdens een officiële welkomstplechtigheid aan bij de jongeren. Vrijdag is er een jongerenfestival en vrijdagavond de traditionele kruisweg. Zaterdag vindt de slotwake plaats en zondagmorgen is er een slotviering, voorgegaan door paus Franciscus.

 

Bron: Kerknet

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’