Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Wereldjongerendagen 2016 in Krakau

in Mediatips

Het Staatssecretariaat van het Vaticaan heeft de officiële datum van de volgende editie van de Wereldjongerendagen in de Poolse stad Krakau bekendgemaakt. De Wereldjongerendagen zullen plaatsvinden van 26 tot 31 juli 2016.

Kardinaal Stanislaw Dziwisz, de voormalige persoonlijke secretaris van paus Joannes Paulus II en de huidige aartsbisschop van Krakau, en de Poolse aartsbisschop Damian Andrzej Muskus stelden tegelijk ook het programma van deze volgende editie van de Wereldjongerendagen voor.

Meer dan een miljoen pelgrims uit de hele wereld worden die maandagmorgen verwacht in Krakau. Dinsdag heeft een jongerenfestival en de officiële opening van het evenement plaats. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn er catechesen in de verschillende taalgroepen.

Paus Franciscus sluit zich donderdag tijdens een officiële welkomstplechtigheid aan bij de jongeren. Vrijdag is er een jongerenfestival en vrijdagavond de traditionele kruisweg. Zaterdag vindt de slotwake plaats en zondagmorgen is er een slotviering, voorgegaan door paus Franciscus.

 

Bron: Kerknet

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’