Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Weinig twintigers en dertigers in Protestantse Kerk

Tweede secularisatiegolf zichtbaar

in Christelijk Nieuws

”Over berg en dal”, heet het onderzoek naar de betrokkenheid van twintigers en dertigers in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). „We zien een berg aan 60-plussers, de generatie van twintigers en dertigers vormt een dal.”

Het onderzoeksplatform Connecting Churches and Cultures (CCC) van de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen deed daarom onderzoek naar deze groep. Dr. Marten van der Meulen was hoofdonderzoeker van het project en kreeg respons van 66 gemeenten in Noordoost-Nederland. Ook werden de statistische gegevens van alle gemeenten in deze regio gebruikt. Uit het onderzoek blijkt dat er een tweede secularisatiegolf aankomt in de Protestantse Kerk.

Lees verder: 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

kerk| Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

‘Wij zijn niet bang nieuwe dingen te proberen’

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

televisie| Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 20)

Bart van Delen

14 May 2018
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

christelijke organisaties| Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

9 March 2018