Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Toenemend geweld tegen religieuze minderheden in India

in Christelijk Nieuws

De internationale hulporganisatie Christian Solidarity Worldwide (CSW) waarschuwt voor toenemend geweld tegen religieuze minderheden in India in aanloop naar de parlementsverkiezingen.
De verkiezingen vinden van 7 april tot 12 mei plaats.

Deze week raakten aanhangers van verschillende politieke partijen in New Delhi slaags met elkaar.


In een vorige week gepubliceerd rapport maakt CSW zich vooral grote zorgen om de situatie in de deelstaten Orissa, Karnataka en Rajasthan.
Volgens het rapport heerst er in deze staten een wijdverbreide praktijk van geweld tegen religieuze minderheden, zonder dat autoriteiten daar tegen optreden.

CSW vindt dat er in de gebieden met hindoe-extremisten meer toezicht moet komen om geweldsuitbarstingen tegen religieuze minderheden te voorkomen.
De extreme hindoe-nationalistische Hindutva ideologie vormt volgens het rapport de grootste bedreiging voor het pluralisme in India. In het rapport verwijst CSW naar de geweldsuitbarsting van hindoe-extremisten tegen christenen in 2008 in de oostelijke deelstaat Orissa.

> Lees verder

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons