Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Tienduizenden bezoeken de Verhalen Ark

in Geloven

De kerken lopen leeg in Rostock (Duitsland), maar de Verhalen Ark loopt iedere dag vol met honderden bezoekers.

Aad Peters, theatermaker en bekend van zijn boekjes over creationisme vaart tegenwoordig rond met een Ark. Het is de eerste Ark die nagemaakt werd, in de helft van het originele bijbelse formaat.

Hij noemt het zelf een 'Verhalen Ark'; het eerste drijvende themapark in Europa. Een echt schip van 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed.

Op de Ark vind je verhalen van Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach met zijn vele dieren en nog vele andere bijbelverhalen op 2000 vierkante meter, verdeeld over 4 etages. 

Sinds zes weken ligt de 'Verhalen Ark' in Rostock, Oostelijk Duitsland. Hoewel deze stad een enorme leegloop van kerken kent zijn er in de afgelopen 6 weken al meer dan 28.000 bezoekers in de 'Verhalen Ark' geweest. Mensen van alle leeftijden komen binnen, kijken rond en lezen aandachtig alle bijbelverhalen.

Aad: “De bezoekers vinden de kerk een systeem. Daar hebben ze geen zin in, zeggen ze. Maar ze zijn wel zeer geïnteresseerd in de bijbelverhalen.”

Vanavond vertelt hij aan de telefoon wat er zo bijzonder is aan zijn 'Verhalen Ark' en over de bijzondere ontmoetingen die hij heeft met bezoekers. En welke bijzondere actie van Aad Peters haalde de krant?

Beluister hier het programma.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’