Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Standaardwerk Tim Keller in het Nederlands

Hét standaardwerk voor iedereen die nadenkt over kerk-zijn in de 21ste eeuw.

in Geloven

Zijn boeken staan in de top tien van de New York Times, en ook Nederland telt veel Tim Keller-fans. Zijn standaardwerk over 'kerk zijn in een post-christelijke samenleving' is nu verstaald in het Nederlands.

Hoe verkondig je het evangelie van genade en verzoening in onze moderne, post-christelijke samenleving?
Dat is de grote vraag die Tim Keller zich heeft gesteld en waarmee hij in 1989 aan het werk is gegaan in New York City. Zijn bevindingen zijn te vinden in het boek Centre Church. Dit boek is nu vertaald in het Nederlands, Centrum-Kerk,  herkenbaar voor Keller-kenners aan dezelfde kaft als de originele versie.

Standaardwerk
Dit boek wordt gezien als een standaardwerk voor iedereen die nadenkt over kerk-zijn in de 21ste eeuw. Met behulp van uitdagende inzichten en prikkelende vragen zet Keller een theologische visie neer voor de kerk in de stad, gebaseerd op oude Bijbelse waarden en normen, geschikt voor een nieuwe tijd.

Reacties
Dit actuele standaardwerk is voor de Nederlandse situatie geredigeerd en bewerkt door Stefan Paas. Verder heeft een achttal theologen voor deze uitgave een bijdrage geschreven in de vorm van een reactie op een van de acht delen van het boek van Keller. Die teksten zijn ook in deze uitgave opgenomen. Medewerking verleenden Mechteld Jansen, Kees van der Kooi, Gert Noort, Herman Paul, Reinier Sonneveld, Sake Stoppels, Tim Vreugdenhil en Bart Wallet.

Kritische vragen
Het Nederlands Dagblad stelde een aantal prikkelende vragen aan eindredacteur Stefan Paas, onder andere of het gedachtegoed van Keller passend is voor de Nederlands situatie van kerken en christenen. Bekijk het interview hier.

Bron: Wever van Wijnen; boekhandel en antiquariaat

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’