Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus: 'Ik ben geen superman'

Paus over Benedictus: 'Een grootvader waarvan men de wijsheid niet mag negeren'

in Christelijk Nieuws

"Ik ben een normaal iemand. Ik ben een man die lacht, die huilt, die slaapt en die vrienden heeft zoals iedereen. Ik ben geen superman of een ster." Dat zegt paus Franciscus in een vandaag verschenen interview in de Italiaanse krant Il Corriere della Sera waarin hij de balans opmaakt van zijn eerste jaar als paus.

(imported body)

In het interview is de rooms-katholieke kerkleider open over allerlei onderwerpen. Zo vertelt paus Franciscus dat hij raad krijgt van veel mensen, maar dat hij er op het ogenblik dat er een beslissing moet vallen alleen voorstaat. Over zijn voorganger Benedictus XVI zegt hij "dat de paus-emeritus geen standbeeld is in een museum. Hij is meer zoals een grootvader waarvan men de wijsheid niet mag negeren."


Bron: Kerknet.be

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons