Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus bezoekt Israël

Officiële programma van Paus aan Midden-Oosten bekend

in Nieuws

Paus Franciscus bezoekt Israël, Palestina en Jordanië tijdens zijn bezoek aan het Midden-Oosten van 24 tot 26 mei. Het officiële programma werd donderdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

(imported body)

Pater Lombardi benadrukte dat dit elke twijfel wegneemt over het bezoek. Israëlische kranten schreven eerder dat de staking van Israëlische diplomaten het pausbezoek in het gedrang dreigt te brengen. Op het programma staat onder meer de ondertekening van een gemeenschappelijke verklaring met de oecumenische patriarch Bartholomeus, een bezoek aan de Tempelberg en de Klaagmuur, evenals het Holocaustmuseum en -monument van Yad Vashem. 

Er zijn ook ontmoetingen met kerkleiders, de Jordaanse koning, de Israëlische en Palestijnse president, evenals joodse en islamitische religieuze leiders. Voor zijn terugkeer naar Rome is er nog een ontmoeting met priesters en religieuzen, evenals een eucharistie met de custodie voor het Heilige Land, die instaat voor het beheer van de heilige plaatsen.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!

‘Tel Israël’: nieuw stripboek over 70 jaar Israël

‘Tel Israël’: nieuw stripboek over 70 jaar Israël

'Stripverhaal vindt hopelijk zijn weg in het onderwijs'

Bart van Delen

christelijke... 29 juni 2018
Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Dokter: 'Ik zie geen baby uit Gaza, ik zie een kind'

christelijke... 27 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’