Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus bezoekt Israël

Officiële programma van Paus aan Midden-Oosten bekend

in Nieuws

Paus Franciscus bezoekt Israël, Palestina en Jordanië tijdens zijn bezoek aan het Midden-Oosten van 24 tot 26 mei. Het officiële programma werd donderdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

(imported body)

Pater Lombardi benadrukte dat dit elke twijfel wegneemt over het bezoek. Israëlische kranten schreven eerder dat de staking van Israëlische diplomaten het pausbezoek in het gedrang dreigt te brengen. Op het programma staat onder meer de ondertekening van een gemeenschappelijke verklaring met de oecumenische patriarch Bartholomeus, een bezoek aan de Tempelberg en de Klaagmuur, evenals het Holocaustmuseum en -monument van Yad Vashem. 

Er zijn ook ontmoetingen met kerkleiders, de Jordaanse koning, de Israëlische en Palestijnse president, evenals joodse en islamitische religieuze leiders. Voor zijn terugkeer naar Rome is er nog een ontmoeting met priesters en religieuzen, evenals een eucharistie met de custodie voor het Heilige Land, die instaat voor het beheer van de heilige plaatsen.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

19 weetjes over Israël

19 weetjes over Israël

Israël viert 70-jarig bestaan

Miriam Duijf

Israël 19 april 2018
Christenen uit Gaza wachten op toegang Jeruzalem

Christenen uit Gaza wachten op toegang Jeruzalem

Kunnen Arabische gelovigen Pasen vieren in Heilig Grafkerk?

Israël 29 maart 2018
Hamas organiseert op 14 mei Grote Mars van Terugkeer

Hamas organiseert op 14 mei Grote Mars van Terugkeer

Doel: aandacht voor verslechterende situatie in de Gazastrook

Israël 27 maart 2018