Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Op zoek naar religie in De Gelovige Stad

in Christelijk Nieuws

In een hectische stad als Amsterdam zoeken steeds meer mensen naar zingeving en verdieping in hun leven. Vanaf woensdag kunnen ze terecht op de website De Gelovige Stad, waar locaties en evenementen te vinden zijn die aan deze vraag voldoen. Met het onlineplatform willen de initiatiefnemers mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met diverse vormen van geloofsbeleving.

De internetpagina is opgezet door onder meer het Amsterdam Museum, het Bijbels Museum, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, de Protestantse Kerk Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier. Het komende jaar zijn op de Gelovige Stad allerlei tentoonstellingen, evenementen, lezingen, workshops en activiteiten te vinden die aansluiten bij zingeving en religie, zoals een kaarslichtconcert in de Portugese Synagoge, een meditatieve mis in De Krijtberg en een expositie over protestantse kunst in het Bijbels Museum.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons