Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Op zoek naar religie in De Gelovige Stad

in Nieuws

In een hectische stad als Amsterdam zoeken steeds meer mensen naar zingeving en verdieping in hun leven. Vanaf woensdag kunnen ze terecht op de website De Gelovige Stad, waar locaties en evenementen te vinden zijn die aan deze vraag voldoen. Met het onlineplatform willen de initiatiefnemers mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met diverse vormen van geloofsbeleving.

De internetpagina is opgezet door onder meer het Amsterdam Museum, het Bijbels Museum, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, de Protestantse Kerk Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier. Het komende jaar zijn op de Gelovige Stad allerlei tentoonstellingen, evenementen, lezingen, workshops en activiteiten te vinden die aansluiten bij zingeving en religie, zoals een kaarslichtconcert in de Portugese Synagoge, een meditatieve mis in De Krijtberg en een expositie over protestantse kunst in het Bijbels Museum.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’