Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Mis voor vrijgelaten Syrische nonnen

Honderden Syrische christenen bij dienst in Damascus

in Nieuws

De Grieks-orthodoxe kerk van het Heilig Kruis in Damascus hield gisteren een dienst voor de nonnen die na drie maanden uit handen van Al Nusra-strijders werden bevrijd. Deze aan Al Qaida verwante groep liet de nonnen vrij in ruil voor de vrijlating van tientallen vrouwen door de Syrische regering.

Honderden Syrische christenen namen deel aan de dankdienst voor de nonnen. Er werden kaarsen aangestoken en er werd gebeden voor vrede. 

De nonnen waren door de opstandelingen gevangen genomen tijdens de verovering van het christelijk dorp Maaloula, iets ten noorden van Damascus. Bisschop Khoury hoopt dat de nonnen op termijn kunnen terugkeren naar hun klooster in het dorp. "Als de tijd daar is zullen de nonnen terugkeren naar Maaloula. Dan moet Maaloula eerst bevrijd worden uit de handen van de goddeloze terroristen."

De vrijlating van de zusters is een zeldzaam voorbeeld van een geslaagde uitwisseling  tussen de Syrische regering en de rebellen.


Bron: NPO Spirit

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

26 juli 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’