Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Leider van een van de oudste kerken dood

in Christelijk Nieuws

Het hoofd van de Syrisch-Orthodoxe Kerk van Antiochië, patriarch Ignatius Zakka I, is in Duitsland op 80-jarige leeftijd overleden. De kerk is een van de oudste christelijke gemeenschappen ter wereld.

(imported body)

In Syrië, Libanon, Irak en India behoren naar schatting 7 miljoen gelovigen tot deze stroming. Er zijn ook Syrisch-orthodoxe gemeenschappen in onder meer de VS, Duitsland, Zweden en Nederland.

Volgens deze christenen is hun kerk gesticht door de apostel Petrus zelf, niet lang na de dood van Jezus Christus.

De in Irak geboren patriarch zetelde in Damascus tot in de Syrische burgeroorlog die in 2011 is uitgebroken. Hij was ziek en werd in het Duitse Kiel verpleegd, toen hij aan de gevolgen van een hartaanval overleed, meldt het staatspersbureau SANA.

 

Bron: ANP
Foto: Syrian Orthodox Church

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons