Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerkrentmeester moet stem hebben in plannen kerk

in Christelijk Nieuws

Bij de ontwikkeling van plannen voor kerkgebouwen moeten kerkrentmeesters altijd inbreng hebben. Nu wordt er te vaak over kerken gesproken zonder de kerkrentmeesters. Dat zei mr. Peter de Lange tijdens het door Reliplan georganiseerde congres Herontwikkeling van kerken in het Noord-Brabantse Haren.

Kerkrentmeesters zijn zelf steeds actiever in het naar buiten treden, constateert de voorzitter van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) in de Protestantse Kerk in Nederland.

Het eigenaarschap van kerken is "aan erosie onderhevig", zei De Lange. Hij wees daarbij op de vergrijzing binnen de kerk, de terugtrekkende overheid en de grote kennis die nodig is voor het onderhouden van oude kerken. Vrijwilligers hebben die kennis veelal niet.

Lees verder bij HetGoedeLeven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons